Klubala se klubala – nová klubovna!

 

Již od prosince minulého roku jsme spolu s obcí hledali možnosti vhodného zázemí pro činnost našeho spolku. Ve hře bylo několik variant a nakonec se zastupitelstvo obce dne 19. května 2016 rozhodlo přidělit nám nebytové prostory v Domě služeb, nad pobočkou pošty.

Okamžitě se rozjely práce spojené s úklidem a zařizováním.

Postup prací k zútulnění klubu

Prostor nebyl zrovna v nejlepším stavu, obzvlášť WC místnost byla zaneřáděná – spravila to láhev Sava a pečlivé stonožčí ruce v rukavicích.

Celý prosto bylo potřeba vymalovat, zbytky barev se našly v knihovně. Dobří lidé radili přidat do prvního nátěru mazlák. První vrstva krásně držela, ale druhá se začala loupat. Následovalo škrábání malby na omítku, penetrace a další nátěr, tentokrát novou barvou. Mezitím jsme vymalovali záchod a zadní místnost, kde jsme loupání malby příliš neřešili.

Pak přišel na řadu úklid po malování – a kdo to zažil, ví své!

2016-prestavba-klubovny

Pan Juřička a jeho firma Ponorka nám pomohli zútulnit místnost pomocí koberců, kterými polepili obložení stěn. Pan Machač přispěl kobercem na podlahu, obec nám propůjčila krásnou červenou sedačku, která už se nevešla do nové knihovny. Zbytek už jsme si dovezli sami z původního zázemí.

Na stěně proti dveřím vznikla barevná stonožka, velkou skleněnou tabuli jsme polepili dekorační fólií, přibyly závěsy na okna a místo dveří.

HOTOVO! Otevíráme a rovnou soutěžně!

Po čtrnáctidenním maratonu bylo 1. června na Den dětí vše hotovo. V tento den náši obec navíc navštívila komise ze soutěže Vesnice roku a tak jsme v našem novém klubu připravili malé občerstvení a pak už létaly vzduchem rychlé špunty a balónky na oslavu našich dětí.

 


 Hlavní pomocníci a dárci pro naši nově vyklubanou klubovnu

Všem, kteří nám pomohli zútulnit tak neútulný prostor, patří obrovský dík.

Obec Valašská Polanka – poskytla nám zázemí, červenou sedačku a drobný materiál. Hradí provoz našeho klubu, DÍKY!

p. Juřička, fa Ponorka – polepil nám obložení v klubovně kobercem

p. Hyžák, fa Hoguera – pomohl nám s lepením bezpečnostní folie na sklo

p. Ptáček, sklenářství Val. Polanka – daroval zrcadlo pro klubovnu, opravil dětské židličky

p. Machač, cykloservis – daroval koberec pro klubovnu

Členové (především členky) spolku Stonožka se na přestavbě prostorů pro klubovnu podíleli a investovali spoustu času, úsilí a také nejrůznějšího drobného materiálu ze svých domácích zdrojů. Bez této nezištné pomoci stonožek by celá přestavba vůbec nebyla možná.


Přijďte za námi do klubu!

Naše klubovna je otevřena všem rodičům s dětmi z Valašské Polanky i okolí, rádi Vás uvidíme!

Přijďte na náš pravidelný sraz, vždy v úterý v 10 hodin dopoledne.

Více informací o provozu našeho klubu najdete v hlavním menu nahoře, v položce Stonožčí KLUB.


 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>